Translate

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Τριγύρω και αριστερά

  Είχαμε εκφράσει την απορία μας για ‘κείνο το 11% στη διπλανή χώρα. Ποιο ήταν, ποιοι το αποτελούσαν, τι ζητούσε; Η αριστερά, μαθημένη στη διαδικασία των «Αδελφών κομμάτων», δεν το γνώριζε και δεν μιλούσε γι’ αυτό! Εξάλλου είναι τόσο καινούριο, φρέσκο, μπουσουλάει με κόκκινα πόδια να βρει τον δρόμο του. Κινηματικά και πολιτικά. Έτσι μάθαμε ότι στην εκεί… μη ελληνική Μακεδονία, υπάρχει, προ πολλού, δυνατός ο ελληνικός καπιταλισμός! Και πάνε εκεί που μυρίζουν κέρδος από εκμετάλλευση!! Λοιπόν, στα Σκόπια έχει υποκατάστημα ο Βερόπουλος. Έδιωξε εργάτρια με άρρωστο παιδί κι αμέσως αυτό το «11%» ξεκίνησε εκδηλώσεις ενάντια στην εταιρεία του Έλληνα καπιταλιστή! Αυτό το ίδιο ποσοστό, σηκώνει κόκκινες σημαίες, διαδηλώνει, παλεύει ενάντια στην είσοδο της χώρας σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε., στέλνει διεθνιστικό μήνυμα στο ελληνικό αντικαπιταλιστικό κίνημα και στον Τσίπρα να μη δεχθεί την είσοδο της χώρας τους στο ΝΑΤΟ! Αυτοί, οι νέοι, με το νέο κι ολοζώντανο κομουνισμό τους, είναι οι σύντροφοί μας!!
Τους διπλανούς, της Αλβανίας, έτυχε να τους ξέρουμε και σας τους αναφέραμε. Στο εργατικό κίνημα, βάση τους είναι οι εργάτες και κάτοικοι στις εξορύξεις πετρελαίου. Μαζί τους, τα νιάτα των σχολών και πανεπιστημίων, κομμάτι της διανόησης. Κι αυτοί ψάχνονται και βρήκαν την έκφρασή τους στο σχήμα «Πολιτική Οργάνωση». Απορρίπτοντας τον αστικό δικομματισμό, τον εμβερικό σταλινισμό, ψηλαφώντας τον αυριανό κομουνισμό. Στην ελληνική Ήπειρο, στα πανέμορφα Ζαγοροχώρια μας, τα διεθνή μονοπώλια ορμούν, αλωνίζουν, τρυπούν την ιερή γη των προγόνων των Μακεδνών και του πανελληνίου ιερού της Δωδώνης, πετρέλαιο να βρουν: όχι, δεν τράβηξαν για εκεί τα πούλμαν των συλλαλητηρίων τον τόπο μας να σώσουμε! Όμως οι εκεί συναγωνιστές κατάλαβαν την αναγκαιότητα να ταξιδέψουν στην Αλβανία, να δουν τι συμβαίνει με την καταστροφή του χώρου και ανθρώπων από τις εξορύξεις πετρελαίου. Διεθνισμός στην πράξη και της σωτηρίας μας από τα όρνεα των πολυεθνικών!
Απέναντι η Βουλγαρία. Και στα περίχωρα της Βάρνας ξεσηκώθηκαν γιατί οι εταιρείες θέλαν με εξορύξεις φυσικού αερίου, να γίνουν πλούσιες. Κάνοντας φτωχό το περιβάλλον και τη ζωή των κατοίκων. Με αγώνες, διαδηλώσεις, δημοψήφισμα όπου το 97% ψήφισε ενάντια στην καταστροφή, απέτρεψαν το μέγα κακό!! (Τι είπατε; Εκεί είναι… κατώτεροι, δεν έχουν δημοκρατία, ενώ σε εμάς ξεχειλίζει, όταν ούτε μια επικαιροποίηση του θέματος των ανεμογεννητριών στο Βέρμιο δεν επιδέχεται ο δήμαρχος; Αλαζονεία που μας κυριεύει…).
Τέλος, αλλά και σπουδαιότερο, στην Τουρκία των εθνών και εργατών! Ο πατριάρχης ευλόγησε τα όπλα του ιμπεριαλιστικού πολέμου ενάντια στους Κούρδους της Συρίας! Και ο Ταγίπ, πρόεδρος και εκπρόσωπος  του κεφαλαίου, απαίτησε παύση κάθε συνδικαλιστικής δράσης… για εθνικούς σκοπούς!! Μαχητικά βγήκαν οι εργάτες της Τουρκίας απεργώντας και ζητώντας αυξήσεις από τις μεγαλοβιομηχανίες αυτοκινήτων που έχουν εκεί εργοστάσια! Την ίδια μέρα, πλοίο του ελληνικού πολεμικού ναυτικού αρμένιζε στο Καραμπουρούν με σημαία του Βυζαντίου: οδηγούμενο από τις ιαχές του καλόγερου στο συλλαλητήριο των Αθηνών για «απελευθέρωση» της πάλαι ποτέ αυτοκρατορίας;
ΟΧΙ, εμείς δεν πολεμάμε για εθνικά και διεθνή αφεντικά: τα σύνορα να καταργήσουμε θέλουμε, αδελφωμένοι με τ’ αδέλφια μας των άλλων βαλκανικών χωρών κι όχι να τα αλλάξουμε για τα ξένα συμφέροντα. Τη γη, τα βουνά και θάλασσες θέλουμε να σώσουμε!! Ενωμένοι οι εργάτες, το προοδευτικό και επαναστατικό κίνημα των Βαλκανίων. Έτσι όπως το κάναν σύνθημά τους σε τεράστια διαδήλωση οι Τουρκοκύπριοι σύντροφοί μας «Ώμο με ώμο ενάντια στον φασισμό». Για τα δικαιώματα, τη φύση, τον πολιτισμό της οικολογία μας: τους ύπουλους εθνικισμούς της υποταγής μας, τους αφήνουμε σε άλλους και τους αντιμαχόμαστε.
Λάζ. Παπαχρυσοστομίδης
Υ.Γ. Το ίδιο και στη Βουλγαρία ξεσηκώθηκε ο λαός ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της προστατευόμενης περιοχής του Πιρίν! Η ριζοσπαστική οικολογία μας ενώνει!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου