Translate

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Σοβιετία

  «Το δικαίωμα της ατομικής ιδιοκτησίας στη γη καταργείται για πάντα. Η γη δεν μπορεί να πουλιέται, ούτε να αγοράζεται, ούτε να νοικιάζεται ή να υποθηκεύεται, ούτε ν' απαλλοτριώνεται με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Όλη η γη, αυτή που ανήκει στο κράτος, στην αυτοκρατορική οικογένεια, στην κυβέρνηση, στα μοναστήρια, στην εκκλησία, η παραχωρημένη γη, η γη που μεταβιβάζεται κληρονομικά και κατά πρεσβυτερία, η γη που ανήκει στην ατομική ιδιοκτησία, στις κοινότητες κ.λ.π. απαλλοτριώνεται χωρίς αποζημίωση, μετατρέπονται σε παλλαϊκή περιουσία και περνάει στη χρήση όλων αυτών που την καλλιεργούν»: από τα πρώτα διατάγματα της κυβέρνησης του Οκτώβρη (με το καινούριο ημερολόγιο Νοέμβρη) της ρώσικης επανάστασης.
«Γη κι Ελευθερία»! Αυτό ήταν το κύριο αίτημα των αγώνων, κυρίως των φτωχών αγροτών, ακτημόνων κι δουλοπάροικων παγκόσμια. Από τον μεσαίωνα, στις επαναστάσεις του Μεξικού και Ρωσίας. Δικαίωμα που τους στερούσε η δικτατορία της ατομικής ιδιοκτησίας φεουδαρχών και τσιφλικάδων. (Για την Ελλάδα, αν βαριέσαι να διαβάσεις ιστορία, ξαναδές την ταινία «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο»). Καταλαβαίνετε γιατί όλα τα αντιδραστικά, βραχνά κοράκια, με χειρότερο τον Άδωνη, συνεχώς ωρύονται με παροξυσμό όταν αναφέρονται στα σοβιέτ;  Να θιχτεί η «ιερή ατομική ιδιοκτησία»; Απαπά! Οι Εβραίοι θεωρούν ότι ο θεός τους (και θεός των χριστιανών) έχτισε το σύμπαν γι' αυτούς και είχαν κάθε δικαίωμα (θεϊκή προσφορά και εντολή) να γκρεμίσουν πολιτισμούς, να κατασφάξουν λαούς (ως και τα ζωντανά τους), να μην αφήσουν πέτρα πάνω στην πέτρα και να τα κάνουν όλα δικά τους. Το ίδιο και οι φεουδάρχες, που ξεκινούσαν με τη σιγουριά του βασιλιά «Το κράτος είμαι εγώ» και τα πάντα υπόκεινται στην υψηλή κυριότητά τους.
Αλλά όποιος ξέρει ιστορία, γνωρίζει ότι κανένας δεν είναι... αυτοφυής, τίποτα δεν χαρίστηκε σε κανέναν από κάποιο ιδιωτικό μπάρμπα - θεούλη και η ιδιοκτησία ξεκίνησε από προϊόντα αρπαγής, εξόντωσης, εκμετάλλευσης. Πού το κλώθω γύρω - γύρω; Για να καταλήξω στη γειτονιά μας: το ότι ανεχόμαστε ξεφτιλισμένα και μουγκά το ξεπούλημα της κοινής πατρίδας, ξεκινάει από το ότι οι ξεουλητάδες, σε όλα τα επίπεδα, φροντίζουν για το ιδιωτικό και κοντόφθαλμο κέρδος τους. «Νόμιμο» ή παράνομο, αρκεί να καλοπερνάνε οι ίδιοι και ντέφι να γίνει κοινή ιδιοκτησία και το κοινό καλό. Βέβαια, αυτό δεν είναι και τόσο «χριστιανικό» με τα «μη εσθιέτω» των παρασίτων. Αλλά ως γνωστόν ο «χριστιανισμός» του καπιταλισμού είναι μια μπαρούφα των καπιταλιστών, που... άλλα λένε οι Γραφές και άλλα το αντισοβιετικό τους μένος, υπερασπιζόμενοι την ατομική ιδιοκτησία. (Έχουν βέβαια συνήγορο τον «διεθνιστή» Παύλο, με τα κηρύγματα της εθελοδουλείας). Αλλά προσέξτε στο σοβιετικό διάταγμα ότι ο φραγμός δεν μπαίνει μόνο στο άτομο αλλά και στις κοινότητες! Ναι, να πάρετε τη γη, να τη χρησιμοποιήσετε συλλογικά, αλλά όχι, άχρηστοι, τεμπέληδες, αρπακτικά και εκμεταλλευτές να την ξεπαστρέψετε, πουλώντας την, νοικιάζοντάς την κ.λ.π. Κάτω τα κουλά σας αν δεν τη χρησιμοποιείτε, φροντίζετε οι ίδιοι και, αντ' αυτού, γίνεστε και εσείς ξεπουλητάδες σαν τους μνημονιακούς που βρίζουμε. Τα αυτά ισχύουν και για τους συνεταιρισμούς, που παραδίδουν (και προσδίδουν) τη γη στους καταστροφείς με τις ανεμογεννήτριες αλλού και στο Βέρμιο! Και αν είχαμε σοβιετική εξουσία, θα τους την κατασχέαμε!  Είμαι σίγουρος, όσο μπορώ, ότι τα μέλη των συνεταιρισμών που οδηγούν στη εξολόθρευση του βουνού μας, όχι κομουνιστές δεν είναι, αλλά ούτε καν στοιχειωδώς πατριώτες να πουν «ΟΧΙ, δεν πουλάμε -αυτή η γη ανήκει σε όλες τις επερχόμενες γενιές»!
Βέβαια, το διάταγμα συνεχίζει παρακάτω: «Όλα τα μικρά ποτάμια, λίμνες, δάση και λοιπά, περνούν στη χρήση των κοινοτήτων, με τον όρο ότι θα τα διαχειρίζονται τα τοπικά όργανα της αυτοδιοίκησης». Σας θυμίζει κάτι αυτό για το «μικρό μας ποτάμι», την Αράπιτσα, το βουνό και το δάσος μας; Προσέξτε τον όρο «διαχειρίζονται»! Όχι ξεπουλάν ή ξεπαστρεύουν, για τους δικούς τους λόγους, οι τοπικές εξουσίες...
Ζήτω η σοβιετική δημοκρατία του δημόσιου βουνού και ποταμού μας (που είναι μια άλλη κουβέντα και η «Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Νάουσας» το συζητάει ήδη!), κόντρα στους νταβατζήδες της φύσης και τους ξεπουλητάδες του κοινού μας πλούτου!!!

Λάζαρος Παπαχρυσοστομίδης    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου