Translate

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ





Πρόωρη , και μάλλον και μάλλον άκαιρη , αποδείχτηκε η χαρά όσων , συμμετέχοντας στην ανοιχτή συνέλευση του Εργατικού Κέντρου Νάουσας , θεώρησαν ότι αυτή μπορεί να εγκαινιάσει μια καινούρια περίοδο δημοκρατικού διαλόγου σε τοπικό επίπεδο . <<Ένα βήμα μπρος και δύο πίσω >>,στις εκδηλώσεις για το <<Πολυτεχνείο>> , παντελής ήταν η απουσία του ΚΚΕ . Παρόμοια και του ΣΥΡΙΖΑ . Αποδεικνύοντας και τη μεγάλη διαφορά ανάμεσα στη συνθηματολογία , κινηματικότητας  , τιμής στην εξέγερση  του <<Πολυτεχνείου>>  κ.λ.π. , και στην πράξη . Και μάλιστα σε μια εποχή χυδαίας φασιστικής προπαγάνδας ότι <<Όλο το Πολυτεχνείο ήταν ένα ψέμα>> !που γίνεται δεκτή από ένα κομμάτι της νεολαίας .
   Το ευχάριστο είναι ότι η Νάουσα συγκαταλέγεται ίσως στις ελάχιστες επαρχιακές πόλεις που τιμούν και επικαιροποιούν την 17η Νοέμβρη , πέρα από <<σχολική γιορτή >> . Και ενώ αυτό ως τώρα γινόταν μόνο από την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ,φέτος συνδιοργανώθηκε με το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΤΕΚΙ το ΠΙΘΑΡΙ ,με μεγαλύτερη συμμετοχή και πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση .Σ’αυτήν αποφασίστηκε και η δημιουργία ενωτικού ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ στη Νάουσα .
     Μετά το αντιφασιστικό κάμπινγκ στη Γραμμένη , τον συμβαδισμό  στις διαδηλώσεις , η 17η Νοέμβρη ήταν μια ακόμη ευκαιρία σύμπραξης των δύο διαφορετικών συλλογικοτήτων . Διαμορφώνοντας έναν άλλο πόλο , κινηματικής ενότητας , πέρα από κομματικές περιχαρακώσεις και υποταγές . 

1 σχόλιο: