Translate

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Η φασιστική δεξιά υπάρχει στη Νάουσα! Έστω κι αν είναι , κυρίως, εισαγομένη. Από γνωστή κοινότητα του δήμου μας. Πάντα υπήρχε. Όταν, πριν πολλά χρόνια, πήραν στο κατόπι συναγωνιστές της αντικαπιταλιστικής αριστεράς με μαχαίρια, επειδή αφισοκολούσαν. Όταν μπήκαν στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, προκαλώντας. Και τώρα, με το πογκρόμ στην Ειρηνούπολη, τις επιθέσεις ενάντια σε Αλβανούς μαθητές.
 Η "Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία" Νάουσας το ήξερε και όλα τα χρόνια ύπαρξής της ανέπτυξε αντιρατσιστική-αντιφασιστική δράση. Η επίσημη Αριστερά είτε έκλεινε τα μάτια είτε ξεμπέρδευε με τρισάγια, οικογενειακές εκδρομές και κομματικούς λόγους. Τώρα ανακαλύπτει τη φασιστική απειλή!
 Οι καιροί πονηροί και επικίνδυνοι. Ξέρουμε ότι η μήτρα του φασισμού είναι ο ίδιος ο καπιταλισμός. Όμως αυτό δεν θα μας εμποδίσει να συμβάλλουμε σε ένα πλατύτατο αντιφασιστικό κίνημα. Με άλλους πάμε ενάντια στο φασισμό-ρατσισμό, με άλλους ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό και με άλλους για τον σοσιαλισμό. Πάντα γνωρίζοντας φίλους και συμμάχους, εχθρούς και αντιπάλους.           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου