Translate

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

     Τα <<δυο λόγια>>που δεν μπορέσαμε να πούμε στη σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου Νάουσας :Τη ζωή μας τη καταστρέφουν οι αποφάσεις της τρόικα (ΕΕ,ΔΝΤ,ΕΚΤ),η τρικομματική κυβέρνηση και όσοι διεκπεραιώνουν και υλοποιούν (σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο)αυτήν τη πολιτική .
     Απαιτείται μια σαφέστατη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε αυτούς και εμάς που αντιπαλεύουμε την πολιτική τους : φορείς , πολίτες , διαφορετικές λαϊκές κοινωνικές ,ταξικές ομάδες και μειονότητες .
   Αυτός ο αγώνας πρέπει να απλωθεί παντού με ανοιχτό , ισότιμο και ελεύθερο διάλογο που θα εντάσσει και ριζοσπαστικοποιεί  τα λαϊκά στρώματα .Που θα τα κάνει συμμέτοχους , αμεσοδημοκρατικά , σε κάθε απόφαση ,σε κάθε δράση . Έξω από το αστικό θεσμικό παιχνίδι   και τους φορείς του που μας επιβάλλονται , μας παραπλανούν , μας καταστρέφουν , όπως είπαμε στην αρχή.
   Άμεση δημιουργία  Συντονιστικού Αγώνων , ανοιχτού σε κάθε αγωνιστή - πάλη μέχρι τέλους και αρχή αγώνων για μια καινούρια, τελείως διαφορετική φιλεργατική πολιτική.
              Λ.Παπαχρυσοστομίδης 

1 σχόλιο:

  1. Οι εργάτες δεν χρειάζονται φίλους, πολιτικούς, κόμματα που θα τους αγαπήσουν και θα ασκούν πολιτική για αυτούς. Οι εργάτες χρειάζεται να πάρουν τις ζωές στα χέρια τους, και να τους πετάξουν όλους στα σκουπίδια.

    Η άμεση δημοκρατία δεν ασκείται από αντιπροσώπους, αλλά από τους ίδιους τους συμμετέχοντες. Η σημερινή αριστερά δεν έχει καμία σχέση με την άμεση δημοκρατία. Τη χρησιμοποιεί μόνο για προπαγανδιστικούς λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή