Translate

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Μετά το ΤΕΕ Ημαθίας (του μάλλον πιο αρμόδιου επιστημονικού φορέα του νομού),που εξέφρασε τις έντονες επιφυλάξεις του για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο ΒΕΡΜΙΟ, έρχεται η ΕΛΜΕ Ημαθίας να δηλώσει την αντίθεσή της σε αυτές.Ο κοινός αγώνας με τους καθηγητές έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία ,γιατί ακριβώς αυτοί μπορούν να μεταδώσουν καλύτερα απ' όλους στους μαθητές την αναγκαιότητα να σωθεί το βουνό μας!Είναι οι νέοι και νέες στους οποίους ανήκει το μέλλον και το ΒΕΡΜΙΟ! Ευχόμαστε την απόφαση της ΕΛΜΕ Ημαθίας να ακολουθήσουν οι ΕΛΜΕ και των άλλων νομών του βουνού μας,όπως και οι άλλοι παιδαγωγικοί φορείς.
Από τη μεριά του "SOS ΒΕΡΜΙΟ" ,που είναι "ομπρέλα" φορέων που αγωνίζονται για τη σωτηρία του ΒΕΡΜΙΟΥ,εννοείται ότι είναι ευπρόσδεκτη η συνεργασία με την ΕΛΜΕ Ημαθίας για το θέμα αυτό,με οποιαδήποτε μορφή αυτή κρίνει.
SOS ΒΕΡΜΙΟ

ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ

Posted: Οκτώβριος 26, 2017 in ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ
0
Η ΕΛΜΕ Ημαθίας εκφράζει την αντίθεση της στο φαραωνικό έργο της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Βέρμιο, συνολικής ισχύος περίπου 1000 MW.
Η αντικατάσταση των συμβατικών μορφών ενέργειας από ανανεώσιμες πρέπει να έχει σαν προϋπόθεση και στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και όχι τα οικονομικά συμφέροντα κάποιων εταιριών. Γνωρίζοντας πως είναι μεγάλη ανάγκη οι κοινωνίες μας να απαγκιστρωθούν από τις τεχνολογίες του άνθρακα και της πυρηνικής ενέργειας, που καταστρέφουν το περιβάλλον, είμαστε υπέρ της χρήσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (άνεμο, ήλιο, νερό). Η εγκατάσταση τους, όμως, πρέπει να γίνεται με ορθολογικό σχεδιασμό, ώστε οι αρνητικές συνέπειες στο περιβάλλον να μην είναι πολλαπλά περισσότερες από τις θετικές.
Το πρωτοφανές σε μέγεθος, για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, αιολικό πάρκο που ετοιμάζεται, αντί να ενισχύσει την «πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη»,  που επαγγέλλεται,  θα έχει σαν μοναδικό αποτέλεσμα την μετατροπή ενός όμορφου βουνού, του Βερμίου, σε κρανίου τόπο.
Γι’ αυτό καλούμε τους Δήμους και το λαό της Ημαθίας να αντισταθούν στην καταστροφή του περιβάλλοντος και να διατρανώσουν, με όποιο τρόπο μπορούν, την αντίθεση τους, προτού οι ζημιές γίνουν ανεπανόρθωτες.
Το οφείλουμε πρώτα και κύρια στα παιδιά μας και στις επόμενες γενεές.
Η ΕΛΜΕ Ημαθίας θα συμμετέχει σε όλους τους αγώνες για να μη γίνει πράξη το καταστροφικό έργο που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολυεθνικών και όχι του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου