Translate

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Κάλεσμα συμμετοχής

                                             Κάλεσμα συμμετοχής

Ως Αντιφασιστική- Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία, στις 28 Αυγούστου, στην πλατεία της Επισκοπής, διοργανώνουμε μια εκδήλωση με σκοπό ην καταπολέμηση του φασιστικού φαινομένου και του ρατσισμού.
Η αναγκαιότητα του συντονισμού και του βαθέματος της αντιφασιστικής πάλης γίνεται όλο και πιο επιτακτική, σε μια εποχή στην οποία η άρχουσα τάξη, μέσω της μνημονιακής συγκυβέρνησης, προωθεί συνειδητά τον εκφασισμό του κράτους και της δημόσιας ζωής, παράλληλα με την μετατροπή της χώρας σε απέραντη ειδική οικονομική ζώνη. Η αναίρεση δημοκρατικών δικαιωμάτων, οι επιστρατεύσεις, οι απαγορεύσεις διαδηλώσεων, η ένταση της αστυνομικής κρατικής καταστολής και της αγριότητας των ΜΑΤ, η δημιουργία σύγχρονων στρατοπέδων συγκέντρωσης, η άγρια επίθεση σε όποιον αντιστέκεται, πάνε χέρι- χέρι με τις μνημονιακές πολιτικές της φτώχειας, της ανεργίας, του ξεπουλήματος του περιβάλλοντος και του δημόσιου πλούτου, της διάλυσης του δημόσιου συστήματος υγείας και παιδείας.
Παράλληλα η ενίσχυση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, που συγκροτείται από απογόνους των ναζί και των ταγματασφαλιτών, αξιοποιείται ως το δεκανίκι του συστήματος. Πάντα πρόθυμοι να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των εφοπλιστών και των μεγαλοεπιχειρηματιών, τάσσονται ενάντια σε κάθε λαϊκό διεκδικητικό αγώνα, προωθούν τον διχασμό των εργαζομένων με βάση το έθνος και τη φυλή, επιδιώκουν να αποπροσανατολίσουν το λαό με τα κηρύγματα φασιστικού και εθνικιστικού μίσους. Επιχειρούν να ενοχοποιήσουν τους μετανάστες για την ανεργία που μαστίζει τη χώρα λέγοντας πως «μας παίρνουν τις δουλειές», αποκρύπτοντας επιδέξια τις ευθύνες της απάνθρωπης ασκούμενης πολιτικής για την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση του ελληνικού λαού, πολιτική της οποίας ουσιαστικά αποτελούν όχι απλά το δεκανίκι, αλλά και την αιματηρή συνέχεια.
Δε χτύπησαν ποτέ εξάλλου το σύστημα, σε οποιαδήποτε έκφρασή του. Οι μόνοι που δέχονται ύπουλα και συστηματικά τα χτυπήματα των νεοναζί είναι οι αδύναμοι μετανάστες, οι αγωνιστές του αντιφασιστικού κινήματος και όσοι εκπροσωπούν κάτι διαφορετικό από το ναζιστικό ιδεώδες.
Η πραγματικότητα όμως έχει και άλλη όψη. Πλάι στις μεγάλες κινητοποιήσεις και τα κινήματα αντίστασης και αλληλεγγύης του τελευταίου διαστήματος, έχουν δημιουργηθεί σε όλη την Ελλάδα πολλές αντιφασιστικές πρωτοβουλίες, οι οποίες συσπειρώνουν μεγάλο αριθμό ανθρώπων που δίνουν καθημερινό αγώνα ενάντια στη φασιστική απειλή. Οι πρωτοβουλίες αυτές έχουν πετύχει όχι μόνο την απόκρουση της δράσης της Χρυσής Αυγής στο δρόμο, σε σημαντικό βαθμό, αλλά και την απονομιμοποίηση της φασιστικής και ρατσιστικής ``ρητορείας σε ευρύτερα ακροατήρια. Μια τέτοια πρωτοβουλία είναι και η δική μας, η οποία αναπτύσσει τη δράση της στην παραπάνω κατεύθυνση, στηριζόμενη σε ανοιχτές, αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες.
Σας καλούμε να συμμετέχετε ενεργά στην Αντιφασιστική- Αντιρατσιστική εκδήλωση:
·         Για να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στο φασιστικό ή ρατσιστικό μίσος.
·         Για να συμβάλλουμε, μέσω της ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών, στην οικοδόμηση ενός ακόμη πλατύτερου και πιο μαχητικού αντιφασιστικού κινήματος.

·         Για να προωθήσουμε την ενότητα και την αλληλεγγύη μεταξύ όλων των αγωνιζόμενων ανθρώπων, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή φυλής.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
1)      Παιδικές δραστηριότητες
2)      Συζήτηση: «Διαδρομή του φασισμού»:Δικτατορία Μεταξά (Χαρίση Αντωνία-διδάκτωρ Ιστορίας ),Ναζιστική θηριωδία στο Βέρμιο (Σιδήροπουλος Σοφοκλής –αντιδήμαρχος Εορδαίας ),Ο φασισμός σήμερα (Μορέλας Βασίλης –καθηγητής ΜΕ)
3)      Μουσικά συγκροτήματα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου